Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян запрошують подивитись на «Крим» художника Олега Тістола

6 липня о 14:00 в Палаці Хоткевича (вул. Кушевича, 1) відбудеться відкриття персональної виставки «Крим» відомого українського художника, представника нової української хвилі Олега Тістола. Відвідати виставку можна безкоштовно. Про це повідомили у ЛМР.

Експозиція складається з серії авторських малюнків найвідомішої гори Криму – Ай-Петрі. Це роботи з циклу, який налічує майже 300 полотен, створених художником від початку повномасштабного вторгнення. Кожен малюнок унікальний та неповторний. За словами митця, ця серія картин стала для нього своєрідною арттерапією.

У верхній частині композиції зображена гора – могутній символ з містичним, майже релігійним значенням. Знизу – земля, яку символізують розмаїттям візерунків, виконаних авторською технікою з використанням тюлі. Такий прийом насичує картини теплом та затишком минувщини. Роботи Олега Тістола – це ніби закам'янілі спогади про незабутню красу Кримських гір. Вони пронизані болем втрати і тугою за рідною землею, але водночас несуть у собі надію на повернення.

Олег Тістол – один з найвідоміших українських художників сучасності. Його роботи зберігаються в музеях та приватних колекціях України та за кордоном. Разом з Миколою Маценком він заснував групу «Нацпром», що переосмислює національні стереотипи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ