Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Львів’янка має отримати 18 тис. грн за зламану через падіння руку

Залізничний районний суд Львова присудив 53-річній жительці міста Наталії К. 18 тисяч гривень компенсації за зламану внаслідок падіння на льоду руку. Гроші має заплатити училище, на балансі якого перебуває будинок, де живе жінка.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Інцидент стався ще 9 січня цього року. За словами Наталії, того дня вранці вона вийшла з під’їзду будинку, на прилеглій до нього території послизнулася на неприбраному від льоду тротуарі, впала й отримала травму правої руки. Лікарі діагностували в жінки закритий перелом правої плечової кістки, - передає Громадське.

У суді Наталія К. розповіла, що витратила на лікування 8 тисяч гривень і ще 7 тисяч — на таксі. Жінка також оцінила завдану собі моральну шкоду у 20 тисяч гривень, бо тривалий час вона не могла себе обслуговувати й переживала психологічний стрес.

Відповідачем у справі виступало Львівське вище професійне художнє училище, на балансі якого перебуває будинок, де живе Наталія К. Його представники просили закрити позов, бо жінка не надала доказів того, що травмувалася справді через ожеледицю і що прибудинкова територія належить училищу.

У суді виступали також сусідка Наталії К. та її зять, який відвозив жінку в лікарню, коли та впала на льоду. Вони заявили, що Наталія впала саме на тротуарі й що там не був прибраний лід. Представники училища стверджували, що тротуар тамтешня прибиральниця посипала піском, утім не надали доказів щодо цього.

Зрештою суддя, який розглядав справу, вирішив частково задовольнити позов на користь Наталії К. Він присудив стягнути зі Львівського вищого професійного художнього училища 18 тисяч гривень компенсації.

Наразі рішення суду ще не набуло чинності, оскільки не минуло 30 днів із моменту його оголошення. Цей строк спливає 17 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ