Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів’янка здобула першість на міжнародних змаганнях з фехтування

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
У Братиславі відбувся етап Європейського кадетського циклу з фехтування на шпагах. Учасниками стали спортсмени з 32-х країн світу. Львівську область представляли 11 спортсменів.Серед них — Анна Максименко. Про це інформує Львівська ОВА

Юна спортсменка стартувала в групі, вигравши шість боїв із шести. Уже в 1/64 фіналу українська шпажистка перемогла чотирьох суперниць. У поєдинку за місце до вісімки найсильніших, Максименко впевнено перемогла іншу представницю української збірної — Маргариту Ангарську. І вже у фіналі вона виборола золото в поєдинку проти американки.

Анна — вихованка «Львівської академії фехтування». У свої 16 років вона стала найкращою з 281 учасниці змагань. 

Підопічна тренерського дуету Зоряни Семеряк і Андрія Орліковського завоювала вже другу золоту медаль поспіль на змаганнях у Братиславі. Раніше, 12 січня, Анна вже піднімалась на вершину п’єдесталу, але в складі збірної України в командному турнірі.

До слова, для Максименко це вже друге «золото» Європейського кадетського циклу в сезоні 2023/24 років в особистій першості. Цього жовтня вона виграла аналогічний етап змагань в Австрії. У грудні українка ще й виборола нагороду найвищого ґатунку вже на юніорському рівні, а саме на Кубку світу в Німеччині.  

Нагадаємо, що Анна Максименко є чинною бронзовою медалісткою чемпіонату світу серед юніорів та чемпіонату Європи серед кадетів.

Також зазначимо, що у змаганнях у Словаччині троє спортсменів з Львівщини потрапили до п’ятірки найкращих — Анна Максименко, Аліна Дмитрук та Максим Гула. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ