Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів’янки здобули золото чемпіонату Європи з фехтування серед молоді

Україну на турнірі представляли 25 спортсменів, серед яких – і фехтувальниці Львівщини Анна Максименко та Аліна Дмитрук. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

В турецькій Анталії з 1 по 4 червня тривав чемпіонат Європи з фехтування серед спортсменів до 23 років. Упродовж чотирьох днів розіграли 12 комплектів нагород. Україну на цьому турнірі представляли 25 спортсменів, серед яких – і фехтувальниці Львівщини Анна Максименко та Аліна Дмитрук.

В останній день змагань команда шпажисток виборола золоті нагороди. Українська четвірка виступала у такому складі: Анна Максименко та Аліна Дмитрук (Львівська область), Емілі Конрад, Поліна Кулешова (Київ).

У фіналі фехтувального Євро українки зустрілися з чинними на той час чемпіонками Європи – представницями Франції. Наші дівчата перемогли француженок з рахунком 45:43.

«Медаль, яку вибороли Анна Максименко, Аліна Дмитрук, Емілі Конрад та Поліна Кулешова, історична для України. Це перша командна нагорода найвищого ґатунку в історії чемпіонатів Європи серед молоді віком до 23 років», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Анна Максименко й Аліна Дмитрук є вихованками КДЮСШ «Атлет» та представляють Школу вищої спортивної майстерності. Фехтувальниці тренуються під керівництвом Андрія Орліковського, Зоряни Семеряк та Діни Пантелеєвої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ