Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів'яни поїдуть на ХІІІ зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль

Упродовж 11 - 18 лютого 2017 року в турецькому Ерзурумі триватимуть змагання ХІІІ зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю. Цими днями НОК України затвердив персональний склад української делегації на участь у зимовому Європейському спортивному молодіжному форумі (зимовий ЄЮОФ) 2017 року. Про це повідомили у Львівській ОДА.

Серед членів національної збірної команди України в Ерзурумі змагатимуться й двоє спортсменів Львівщини – гірськолижники Анастасія Шепіленко (2000 р.н.) та Роман Ковалевський (1999 р.н.). Вихованці тренера Юлії Шепіленко виступатимуть в слаломі, слаломі-гіганті та в командних змаганнях.

Загалом молоді українські спортсмени виступатимуть в 7 видах програми з 9 представлених в програмі фестивалю: біатлоні (8 атлетів); гірськолижного спорті (2); лижних перегонах (4); стрибках на лижах з трампліну (1); сноубордингу (4); шорт-треку (4); фігурному катанні на ковзанах (2).

У змаганнях зимового ЄЮОФ-2017 візьмуть участь 832 спортсмена з 40 країн Європи. Талісман ХІІІ зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю отримав ім’я «Карбейаз» (Karbeyaz), що символізує родючість та надію на злагоду, мир, дружбу й повинен стати джерелом натхнення для юних олімпійців Європи.

Довідка.

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі (ЄЮОФ)– це комплексі змагання, що проводяться під патронатом Міжнародного Олімпійського Комітету та Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК) за участю усіх європейських країн.

Змагання проводяться в непарні роки із зимових та літніх видів спорту та регламентуються Хартією ЄЮОФ, що затверджена Генеральною асамблеєю (ЄОК) 13 грудня 2003 року.
Вік учасників в залежності від видів спорту 13-17 років.

Слід зазначити, що слово «олімпійський» у назві Фестивалю не випадково. Всі атрибути і ритуали його проведення повністю відповідають «дорослим» Олімпійським іграм.

Учасники розміщуються в Олімпійському селищі, яке повинне вміщувати 3 300 осіб (включно з офіційними особами) для літніх фестивалів і 1 300 чоловік – для зимових.

Церемонія відкриття, на якій, як правило, присутній Президент МОК, передбачає парад учасників. Делегації, як і на Олімпійських іграх, проходять в алфавітному порядку мови країни-учасниці, за виключенням Греції, яка очолює парад і господарів Фестивалю, які замикають парад.

Під час виконання Олімпійського гімну на стадіон вноситься і піднімається Олімпійський прапор, запалюється Олімпійський вогонь, який палає протягом усього періоду змагань, спортсмен-учасник і суддя країни-організатора приймають олімпійську клятву. Також проводиться естафета Олімпійського вогню. Вогонь запалюється в Греції, а далі проходить по країні, що приймає Фестиваль.

Під час нагородження в честь призерів піднімаються національні прапори і виконується гімн країни на честь переможця.

Також під час Європейських юнацьких олімпійських фестивалів проводиться і допінг-контроль учасників.

Фестиваль має не лише спортивне значення, але і відіграє значну роль в освіті та спілкуванні молодих людей через спорт та завдяки йому, популяризуються олімпійські ідеали і пропагується олімпійських рух та здоровий спосіб життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ