Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Львів`яни вимагають врятувати будинок Терлецьких
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Львів`яни вимагають врятувати будинок Терлецьких

На сайті Львівської міської ради львів'янка Лідія Конюх зареєструвала електронну петицію, у якій просить владу міста врятувати та зберегти будинок Терлецького, що на вул Сахарова,52, який було побудовано у 1907 році, повідомляє Гал-інфо.
Колишній будинок Терлецьких на вул.Сахарова. Фото: Ігор Чорновол

У петиції сказано: "Будинок Терлецького, побудований в 1907 році є окрасою вулиці Сахарова. Охайний, гарно збережений, тішить око львівян. Окрім того, перехрестя Сахарова - Горбачевського є вщент закорковане і не тільки в час пік. Тому нове будівництво ще більше ускладнить пересування по цих вулицях. 

А ще нова будова буде підключена до старих комунікацій що приведе ще до більшого затоплення вулиці під час опадів. Та і врешті, досить ущільнювати вже сформовані мікрорайони і руйнувати".

Дата початку збору підписів: 

До кінця збору підписів залишилось: 

У Львові знесуть будинок Терлецьких

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у Львові знесуть будинок Терлецьких, який розміщений на Сахарова, 52. Таке рішення прийняв виконком ЛМР.

Нагадаємо, Михайло Терлецький був єдиний українець, який мав власну аптеку у Львові. Завдяки саме Михайлові Терлецькому аптека “Під Чорним орлом” стала своєрідним культурним осередком для зустрічей і співпраці української еліти в умовах польської експансії.

М.Терлецький був меценатом, він робив чималі пожертви на громадські та наукові товариства. Безкоштовно відпускав ліки для хворих лічниці Андрея Шептицького

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ