Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів’яни здобули перемогу з карате на Чемпіонаті Європи 2021

На Чемпіонаті Європи, який проходив 14 листопада в Румунії, з кіокушинкай карате у розділах "ката" і "куміте" 6 львівських спортсменів змогли вибороти перші місця.

Про це розповіли на пресконференції, яка пройшла в пресцентрі Гал-інфо, присвяченій виступу львівських спортсменів на Чемпіонаті Європи з кіокушинкай.

Цьогоріч Національна збірна України виставила на змагання 75 спортсменів у всіх вікових групах та категоріях. Чемпіонат відбувався у 3 вікових групах: юнаки (2005-2006), юніори (2003-2004) та молодь (2001-2003), а загалом у чемпіонаті брали участь 22 країни старого континенту.

Президент Національної федерації кіокушинкай карате Олександр Король

Як зазначив Президент Національної федерації кіокушинкай карате Олександр Король:

“Було дуже приємно спостерігати за командним духом нашої збірної, ми були як одне ціле. Всі хто боролися на тандемі, мали дуже велику підтримку на трибунах, бо усі вболівали за кожного спортсмена хоч і були з різних регіонів”.

Варто зазначити, що збірна України також здобула перше місце в командному заліку, адже спортсмени вибороли 12 золотих, 15 срібних та 9 бронзових медалей.

“Коли 2 роки тому нас застала пандемія, Національна федерація стала однією з перших, яка перейшла у формат онлайн і мабуть, чи не найперші хто таким чином провели етапи кубку Європи і Чемпіонати Європи. На мою думку, досвід федерації є прикладом для інших. Ми цю динаміку будемо підтримувати і чекати на медалі від наших спортсменів з дорослих чемпіонатів”, - зазначив керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім'як.

Анастасія Пришляк

Нагадаємо, тріумфаторами з Львівської області стали: 

Анастасія Пришляк - золото у двох категоріях: розділ ката серед молоді та куміте до 50 кг.

Кирило Кривий - розділ ката серед молоді.

Йордана Жданюк - розділ куміте до 50 кг.

Софія Творидло - розділ куміте серед юніорок.

Мар'яна Чабан - розділ куміте у ваговій категорії 55-60 кг серед юніорок.

Олег Наугольник - розділ куміте серед юніорів у вазі 65-70 кг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ