Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Ляльці Барбі 59 років
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Ляльці Барбі 59 років

13 лютого 1959 року в США в штаті Вісконсін в продажу з'явилася перша лялька Барбі - Барбара Міллісент Робертс.

Американка Рут Хандлер, будучи у відпустці в Швейцарії, побачила "дивну ляльку з обличчям і тілом дорослої жінки". Вона виглядала так, як героїня еротичних коміксів у німецькій газеті Bild Zeitung – манекенниця Ліллі. Офіційна легенда розповідає, що донька Рут охочіше гралася з Ліллі, ніж із пупсами. На честь дочки вона й назвала нову іграшку – Барбарою, а прізвище - придумала. Американці купили права на виробництво ляльки Ліллі, яка згодом стала неймовірно популярною серед школярок. Колекцію одягу Барбі оновлювали щороку.

Автор: depo.ua
Показали як змінювалася Барбі за 57 років
Показали як змінювалася Барбі за 57 років

1961 року Барбі "познайомилася" зі своїм бойфрендом Кеном - Кен Карсон. Вони "були разом" протягом сорока з гаком років, хоча кілька разів виробництво Кена припинялося, пише depo.ua.

Перша Барбі коштувала $3. Вона була одягнена в чорно-білий смугастий купальник. Сукні для ляльки слід було купувати окремо. У неї було стягнуте в "кінський хвіст" світле волосся і чорні очі. Стандартний зріст Барбі - 29 см. Її пропорції по відношенню до "нашого" реального зросту - 1:6. За підрахунками фахівців, якби Барбі стала людиною, то при зрості близько 170 см її вага була б трохи меншою 50 кг, об'єм грудей - 99 см, талії - 45 см, стегон - 84 см.

У 1960-ті її персональна легенда свідчила, що вона походить з містечка Віллоус у штаті Вісконсін. У 1990-х роках біографія Барбі змінилася: з випуском нової "урбаністичної" серії Generation Girls Барбі оголосили уродженкою Нью-Йорка. За півстоліття, до 2000 року, компанія Mattel декілька разів змінювала пропорції ляльки - їй зменшили бюст, збільшили стегна, подовжили шию і на півсантиметра подовжили ноги. Загалом, пропорції Барбі за весь час її існування змінювали 20 разів. То збільшували груди, то робили тоншою талію, то додавали накачані ноги і прес.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ