Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Майстриня з Полтави яка створює особливі ляльки

Леся Павлівна, майстриня з Полтави яка створює особливі ляльки.

Леся Павлівна народилася в смт. Котельва Котелевського району Полтавської області в творчій сім'ї (батько народний художник України Павло Волик, мати Волик Зоя Георгіївна медичний працівник).

Зараз майстриня живе та творить в м.Полтава.

В свій час більше 12 років пропрацювала в Пенсійному фонді України, звідки з посади начальника відділу пенсійного забезпечення пішла працювати до проектного інституту.

З 2016р. на пенсії, займається творчою діяльністю. До цього лялькарство було як хобі, яке на загал майже не виставлялася.

  • 2011 обласна виставка творчості держслужбовців Пенсійного фонду.
  • 2015 особова виставка ляльок на прийомі в посольстві України в Ізраїлі з нагоди 24-ї річниці Незалежності України.
  • 2015 році виставка у рамках П'ятого міжнародного фестивалю української культури в Ізраїлі.
  • 2016 році - участь у обласній благодійній виставці на запрошення благодійного фонду «З любов'ю до дітей».

На даний час роботи майстрині зберігаються в приватних колекціях в Україні, Азербайджані, Росії, Італії, Ізраїлі, Канаді, США, Туреччині, Швейцарії, Люксембурзі, Данії.

Як розповіла в коментарі Гал-інфо пані Леся, вона виготовила більше 100 ляльок, але точної кількості навіть не пробувала підраховувати.

"Для мене дійсно кожна з них є унікальною, навіть ті які є повтором на чиєсь прохання. Цікаве питання чи мають ляльки свою душу - ніколи над цим не задумувалася, мабуть тому, що по моєму відчуттю вони мають мою душу - я це дійсно фізично відчуваю,  мабуть тому завжди трохи сумно з ними розлучатися. Напевно в новій домівці вони вже отримують своє життя і свою душу", - зазначила Леся.

"Створення ляльки це мистецтво, а ще я б порівняла процес роботи над лялькою з медитацією, тому що в цей час тут і зараз я не існую, а реальність не існує для мене і коли якісь побутові проблеми виривають мене з того стану  - це як невчасне пробудження посередині солодкого сну", - додала майстриня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ