Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проводять лялькотерапію для тих, хто постраждав від війни

У Львові проведуть арттерапевтичні сесії для дітей та дорослих, які постраждали від війни. Проєкт поєднує у собі театральне мистецтво та культурну терапію і втілюється разом із Львівським театром ляльок та театром «І люди, і ляльки».

Лялькотерапія – спосіб зрозуміти себе. Через гру діти можуть вільно висловлювати свої почуття, долати страхи та знаходити рішення для своїх внутрішніх переживань. Через прості іграшки дитина вчиться бути сміливою, щасливою і гармонійною.

Окрім лялькотерапії, на учасників чекають родинні майстеркласи для переселенців та місцевих мешканців з відновлення сецесійних розписів у львівських локаціях, як спосіб медитації, а також екскурсії історичними вуличками Львова.

«Мистецтво – це ліки проти душевних ран. Наш проєкт показує, що навіть у часи війни культура має силу зцілювати та надавати підтримку.

Ми запланували провести 14 арттерапевтичних сесій у театрах впродовж вересня-листопада на різні теми для учасників вікових категорій: 6-10 років, 11-14 років та їхніх батьків», – зазначає керівниця проєкту «Культуро терапія» Олена Мойсеєнко.

Перша зустріч «Наш простір. Мої кордони» відбулась 12 вересня, на якісь діти висловили свої розуміння кордонів та дізнались, що є не тільки кордони різних держав, але вони також мають свої особисті кордони, які можуть відстоювати. Зробити процес легким допоміг тандем акторів та ляльок з вистави «Таємниця лісовичка», які були прикладом для дітей та допомагали відкриватись у процесі арттерапії.

17 вересня на сесії «Злість: як приборкати свого дракона» діти вчились проживати злість.

Наступна зустріч «Моя радість – мій ресурс» запланована на 24 вересня о 16:00 год.

Охочі долучитись можуть зареєструватись через Facebook або Instagram  сторінки ГО "Resilience for Future" чи через linktree. Кількість місць обмежена, тому реєстрація обов'язкова.

Цей проєкт підтримується «Культура допомагає» – проєктом, який співфінансується Програмою ЄС «Креативна Європа» та реалізується організаціями "Інша Освіта (UA)" та "zusa" (DE). #культурапомагає #culturehelps

Довідка

ГО «Стійкість заради майбутнього»/Resilience For Future та Театр Ганса Крістіана Андерсена у Любліні створили проєкт, який поєднує театральне мистецтво та культурну терапію.

Проєкт «Культуро терапія» реалізовують у двох містах – у Львові та Любліні впродовж осені цього року.

Проєкт спрямований на допомогу дітям і дорослим, постраждалим від війни, у відновленні емоційної рівноваги та внутрішньої гармонії через терапевтичні заняття з лялькотерапії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ