Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Литва готова до спільного з Україною виробництва дронів

Литовський міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс заявив, що у межах міжнародного співробітництва Україна може розпочати виробництво безпілотників на території Литви.

Про це повідомляє JP.lt, посилаючись на заяву Габріелюса Ландсбергіса. 

За його словами, така можливість розглядається як взаємовигідна співпраця та підготовка західних сусідів до можливих військових загроз.

"Можна говорити й про спільне виробництво. Схоже, українці зацікавлені в можливому перенесенні частини виробництва до Литви. З нашою допомогою, ну і, можливо, частково для себе, якби ми змогли забезпечити їх необхідними безпілотниками", — сказав міністр.

Як пише видання, він додав, що способи ведення війни змінюються, тому Литві варто вчитися в українців, які майже два роки борються проти Росії.

"Кілька років тому, до початку війни, вони б не планували таку війну, яку ведуть зараз, вони б не готувалися до перебігу війни – що безпілотні літаки та інші засоби є щоденним учасником бойових дій. Литва може перейняти цей досвід. Вчитися (в українців – ред.) треба зараз. Тим більше, що вони готові відкривати друзям свої книги про війну. Така можливість надзвичайна. За ті уроки, які ми можемо винести, було сплачено найвищу ціну", — сказав Ландсбергіс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ