Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Литва виділила 10 млн євро на забезпечення біженців з України

Литва витратить на приймання, розміщення та інтеграцію біженців з України 10 мільйонів євро з фондів Європейського Союзу.
Фото: kievcity.gov.ua

Про це заявило Міністерство соціального захисту країни, повідомляє Суспільне.

"Єврокомісія виділила країні 10 млн євро, завдяки чому можливості Литви з прийому біженців зросли", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністерство готується підписати угоди про співпрацю із самоврядуваннями та адміністраціями, щоб фінансувати проєкти з інтеграції біженців. Пріоритет надаватиметься проєктам послуг: наприклад, спрямованим на подолання стресу через вимушену міграцію, тим, що фокусуються на правах жінок, а також на просуванні підприємництва.

Частина коштів піде на запобігання нелегальному працевлаштуванню, торгівлі людьми та залежності від психотропних речовин. Також інвестиції виділять на підготовку до зростання міграційного потоку.

"Муніципальні адміністрації, які співпрацюють з Центром прийому біженців і створюють місця тимчасового розміщення, матимуть право на додаткове фінансування для підключення цих об'єктів до мереж та на інші витрати", — зазначає видання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ