Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Литва висловила протест росії через масовані атаки на Україну

4 січня викликали представника посольства Росії у Вільнюсі, де йому висловили рішучий протест у зв'язку з нещодавніми ракетними та безпілотними ударами по Україні.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Литви.

"Протягом останніх кількох днів Росія запустила в Україну загалом понад 500 ракет і дронів-камікадзе, націлившись насамперед на цивільну та критичну інфраструктуру. Більшість цих ракет збили ЗСУ. Проте значна кількість ракет і "шахедів" досягла своїх терористичних цілей, вбивши багато мирних українців, зруйнувавши багато житлових будинків, вразивши пологові будинки, лікарні, храми, школи, магазини, комерційні склади", — йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголосили, що Литва рішуче засуджує війну Росії проти України, "включно з цими актами жорстокої агресії", і закликає Росію негайно покласти їй край.

"Російське політичне і військове керівництво, винне у злочині агресії проти України, неминуче має бути притягнуто до юридичної відповідальності. Її не уникнуть ті, хто завдає ракетних і безпілотних ударів по українських містах та їх мешканцях. Росія також повинна буде компенсувати Україні та її народу всі руйнування та втрати під час цієї незаконної війни", — йдеться у повідомленні.

Водночас Литва закликала міжнародну спільноту посилити військову підтримку України, допомагаючи їй "адекватно захищатися від російської військової агресії", і проводити ще принциповішу політику щодо Росії та її прихильників, що ґрунтується на повній міжнародній ізоляції та жорстких міжнародних санкціях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ