Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Любомира Мандзій повернулася на посаду заступниці міністра освіти

На засіданні уряду 25 червня, в обхід парламенту, призначили Сергія Шкарлета в.о. міністра в обхід парламенту.

До сьогодні на цій посаді працювала львів'янка Любомира Мандзій.

На своїй сторінці у Facebook вона повідомила, що рішенням Кабміну повернулася на посаду заступниці міністра.

"Ще більше працювати, не боятися відповідальності та не забувати, що усі зміни починаються з себе". Це слова з мого посту від 25 березня — тоді мене було призначено виконуючою обов’язки Міністра освіти і науки України. Рівно три місяці потому, 25 червня, рішенням Кабінету Міністрів України я повернулася на посаду заступниці Міністра.

Ці три місяці видалися насиченими та інформаційно виснажливими. Думаю, схожі емоції — в усіх освітян. У березні МОН, як і вся Україна, зіштовхнулося з безпрецедентним карантином, який кардинально змінив усі освітні та наукові процеси.

Відверто кажучи, українська система освіти не була готова до повного переходу на дистанційну освіту, однак у терміновому режимі перехід відбувся. МОН разом з Комітетом освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, Офісом Президента та «Освіторією» запустило проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», безліч педагогів опанували онлайн-інструменти для проведення занять. І разом ми впоралися! Спільними зусиллями нам вдалося не лише завершити навчальний рік, але й опанувати нові інструменти та отримати унікальний досвід дистанційного навчання. Тож у випадку наступного тотального локдауну українська система освіти уже буде до нього готовою.

Карантин та перехід на навчання з використанням дистанційних технологій стали не єдиним викликом. Як виявилося, в Україні досі є люди, що піддають сумніву ЗНО. І загроза «зриву» проведення теснування через COVID-19 цьогоріч справді існувала. Втім, МОН зробило усе можливе й неможливе, аби провести ЗНО. Я задоволена, що саме сьогодні випускники склали перше тестування — ЗНО з математики.

Я вважала і вважаю, що найважливіше в питаннях освіти — тяглість та безперервність правильних змін. За останні три місяці МОН ані на крок не відійшло від довготривалих цілей, зокрема продовжується реформа НУШ. Сподіваюся, так буде і надалі.

Дякую усім, хто був поруч, підтримував та критикував упродовж останніх трьох місяців! Як і раніше, я готова до співпраці з усіма небайдужими.

І наостанок. В одному з перших інтерв’ю після призначення мене запитали, чи я буду «міністром карантину». Тоді відповіла, що такого міністерства в Україні не існує, а мої цілі — завершення навчального року, проведення ЗНО та вступної кампанії. Як бачимо, карантин продовжується, тож міністеркою карантину я все-таки не стала. А от поставлені цілі виконано: навчальний рік успішно завершено, ЗНО розпочалося", - написала Любомира Мандзій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ