Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Людмила Житня стала лауреаткою премії імені В'ячеслава Чорновола

Комітет з премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу роботу в галузі журналістики на своєму засіданні 1 жовтня визначив лауреата 2021 року.

Про це інформує пресслужба Держкомтелерадіо.

Переможницею стала письменниця Людмила Житня та її книга «Чорнобиль – очима жінок. Інтерв’ю з атомною катастрофою» (видавництво «Стелла-Град», м. Київ, 2020). У книзі подано інтерв’ю з жінками-ліквідаторами та евакуйованими, сповіді про пережите очевидців Чорнобильської катастрофи, архівні та документальні матеріали.

«Премія імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується щороку, починаючи з 2004 року, - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. – Цією премією, яка є однією з ключових у медійній галузі, відзначаються твори, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національній свідомості та самобутності.»

Загалом на здобуття премії цього року надійшли 15 творів. Це здебільшого книги, що вийшли друком у видавництвах Києва, Чернівців, Кам’янця-Подільського, Полтавської області, публікації у ЗМІ, а також один документальний фільм, один мультимедійний просвітницько-публіцистичний проект, що вийшов в ефір на Ютуб-каналі і серія блогерських публікацій одного автора.

Члени комітету відзначили високий рівень представлених цього року на конкурс робіт. Відзначалися роботи Михайла Скорика (книга «На пожарищі власного серця. Студентський бунт – рік 1965»), Ігоря Зоца (книга «Донбасія», видавництво «Ярославів вал»), Алли Ковтун (книга «Сальдо великих грошей», видавництво «Букрек»), Василя Куйбіди (книга «Державність, демократія та національна безпека», видавець «ТОВ «САК Лтд»).  Більшістю голосів у другому турі голосування лауреатом премії визнано Людмилу Житню.

Вручення премії відбудеться напередодні дня народження В’ячеслава Чорновола (24 грудня). Попередньо заплановано провести урочистості в аудиторії імені В. Чорновола Інституту журналістики КНУ імені Т.Г. Шевченка.

З повним переліком висунутих на здобуття премії робіт можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо за посиланням

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=180192&cat_id=88994

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ