Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Люди не мають чим дихати: у Чишках хімзавод продовжує скидати відходи

У селі Чишки мешканці продовжують потерпати від екологічного лиха, яке виникло внаслідок пожежі на хімічному підприємстві 30 серпня на Львівщині. Про це заявила місцева мешканка Соломія Маркевич.

"На фото те, що ми маємо лише за кілька днів після пожежі. Всі дерева, що росли над ровом, в який ймовірно підприємство зливає відходи, засохли. Рідина, якою наповняється рів, має різкий запах і незрозумілі плями на поверхні. Відкачування води і поглиблення ровів ситуації не змінило. Запах посилюється надвечір і триває до ранку. Сім’ї, які найближче живуть, відчувають головні болі і постійне печіння в горлі!

Дане підприємство і надалі продовжує свою роботу. На підприємстві кожного дня спалювали і продовжують спалювати відходи. Це не обмежується розчинниками, про які всі говорять! 

Чи проводяться заходи щодо дотримання норми пожежної безпеки, а також зберігання вибухонебезпечної сировини? Чи повторення ситуації це питання часу? А неподалік приміщення школи!

Куди підприємство зливає відходи? Чи використовує очисні споруди? Якщо за кілька днів повсихали дерева, то що буде з здоров’ям людей? Чи має право підприємство проводити свою діяльність, ставлячи під загрозу життя своїх працівників, здоров’я жителів та чистоту навколишнього середовища?", - обурюється жителька села Чишки.

Як повідомляє Форпост, 30 серпня о 13:49 сталася пожежа в с. Чишки, на вулиці Лесі Українки, 53, Пустомитівського району. Загорання виникло на відкритій території складських приміщень підприємства "Ніка Друк". Внаслідок інциденту постраждав 38-річний працівник хімічного підприємства.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, Фахівці зробили заміри, аби визначити концентрацію шкідливих речовин у повітрі на Львівщині після пожежі у виробничому приміщенні на вулиці Лесі Українки, 53 у с. Чишки, Пустомитівського району. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ