Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Made in Ukraine! «МанСіті» привітав Зінченка з перемогою в АПЛ

Офіційний сайт
Офіційний сайт "МанСіті"
Twitter
Twitter "МанСіті"
1/2
Чемпіон Англійської прем’єр-ліги, футбольний клуб «Манчестер Сіті» ефектно привітав своїх гравців із золотом сезону 2017/18.

Клуб розмістив привітальні зображення у рідних містах кожного зі своїх 25 футболістів, а також головного тренера Хосепа Гвардіоли. Портрети гравців прикрашають будинки, стадіони, головні площі у Англії, Німеччині, Франції, Іспанії, Аргентині, Бразилії тощо. Потрапив до цього переліку і український Радомишль – батьківщина півзахисника городян Олександра Зінченка.

Зображення гравця збірної України з’явилося на стіні замку в Радомишлі.  Його доповнює напис «Вітаємо, Олександре! Переможець Прем’єр-ліги 2017-18. Made in Ukraine!».

@mancity ❤️

Допис, поширений Oleksandr Zinchenko (@zinchenko_96)

Вихованець школи донецького «Шахтаря», 21-річний Олександр Зінченко підписав п’ятирічний контракт з англійським клубом 4 липня 2016. До того півтора сезони провів у російській «Уфі».

Дебют Зінченка за городян відбувся у товариському матчі проти мюнхенської «Баварії», - українець з’явився на полі з перших хвилин матчу.

Улітку того ж 2016 він перейшов на правах оренди до голландського ПСВ, де зіграв у 12 матчах і віддав 3 гольові передачі.

Влітку 2017 року повернувся до «Манчестер Сіті» і провів повний сезон у складі першої команди. Дебютував у АПЛ 14 грудня 2017 року. 21-річний хавбек вийшов на поле на 72-й хвилині гри 17-го туру англійської прем'єр-ліги проти «Суонсі Сіті» (4:0). Хосеп Гвардіола випустив українця на позицію лівого захисника, на якій він і провів більшу частину сезону.

Протягом сезону українець провів за містян сім матчів. Став володарем Кубка Ліги 2017-18 та чемпіоном АПЛ.

Під час святкування чемпіонства на «Етіхад Стедіум» відзначився курйозом – перекинув з постамента кубок, який, втім, не постраждав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ