Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Макрон, Шольц і Дуда провели переговори щодо контрнаступу України

Лідери Франції, Німеччини та Польщі зустрілися в Парижі для проведення переговорів, зосереджених на військовій підтримці контрнаступу України та майбутніх гарантіях безпеки, які будуть надані країні напередодні саміту НАТО в липні.

Про це пише Радіо Свобода.

Президент Франції Емманюель Макрон на спільній пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президентом Польщі Анджеєм Дудою в Єлисейському палаці заявив, що «український контрнаступ почався кілька днів тому».

Демонструючи єдність, три лідери наполягали, що вони продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

«Цей наступ планується розгорнути протягом кількох тижнів, якщо не місяців. Ми зробили все, щоб допомогти їм, у межах, які ми встановили для себе на початку конфлікту», – сказав Макрон.

Він пообіцяв продовжити поставки зброї, боєприпасів і бронетехніки «найближчими днями і тижнями».

За словами Макрона, Франція хоче, щоб контрнаступ був «якомога більш успішним, щоб потім мати можливість розпочати фазу переговорів (з Росією) за правильних умов».

Дуда, який напередодні мав телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, сказав: «Я сподіваюся і вірю, що за нашої підтримки контрнаступ буде успішним... Ця перемога, на моє глибоке почуття, буде витісненням російських військових військ з усіх окупованих територій»

Шольц, у свою чергу, заявив, що настав час для визнання РФ поразки.

«Настав час, щоб Путін нарешті визнав, що його план провалився, щоб він закінчив війну після майже 16 місяців із сотнями тисяч загиблих, з мільйонами поранених і ще більшою кількістю біженців», – сказав канцлер Німеччини.

Гарантії безпеки є частиною поточних переговорів між лідерами НАТО щодо того, щоб Україна не зазнала нових нападів з боку Росії після закінчення війни. Це питання буде винесено на порядок денний на саміті НАТО у Вільнюсі наступного місяця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ