Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Марта Костюк не змогла здобути перемогу у півфіналі турніру WTA

Марта Костюк не змогла здобути перемогу у своєму першому за кар’єру півфіналі турніру WTA. Про це повідомили 12 січня у пресслужбі Федерації тенісу України.
Марта Костюк

Вона поступилася Вероніці Кудерметовій – 6:7 (8:10); 4:6. Поразка, завжди – прикрість, але ця надихає на успіху вже у найближчому майбутньому. Достатньо сказати, що протягом матчу Марта відіграла чотири матч-боли. Не впоралася лише на п’ятому. Втім, кому цікаво, як розвивалися події, читайте далі:

Різноманіттям гри Марта безумовно перевершувала суперницю. Використовувала всі можливі удари фактично з будь-яких позицій на корті. Втім, її манера передбачає більше гостроти та ризику, а це інколи призводить до помилок. Хоча у першому сеті, як раз, Кудерметова припустилася більшої кількості невимушених, тоді як «віннерів» у тенісисток було порівну. Саме це й говорить про рівновагу, зруйнувати котру міг навіть один розіграш. Так і сталося.

У сьомому геймі Костюк втратила свою подачу, проте у десятому відновила статус-кво. Партія перейшла на тай-брейк. Наша співвітчизниця виконала подвійну помилку й подарувала Вероніці сет-бол – 6:7, однак зрівняла рахунок. Відіграла ще один сет-бол на своїй подачі – 8:8, росіянка зробила міні-брейк, а на третьому сет-болі Марта ризикнула на прийомі, та замість корту влучила у сітку – 8:10. Ось він, той єдиний м’яч, що визначив долю напруженого сету.

У другому події розвивалися вже під диктовку Кудеметової. Вона одразу повела – 3:0. У п’ятому геймі Костюк повернула брейк (2:3), та не змогла перехопити ініціативу, віддав дві наступні гри – 2:5. У дев’ятому геймі киянка відіграла два матч-боли на чужій подачі, а з другого брейк-пойнту реалізувала власну перевагу – 4:5.

На жаль, десятий гейм став останнім у матчі. Вероніка заробила подвійний матч-бол на подачі Марти (15:40), киянка його відіграла активним діями, але, ризикнувши, подарувала противниці третій, а на ньому відправила форхендом м’яч в аут – 4:6. Поразка. Але ж у першому в кар’єрі півфіналі. Та ще й за умов фактично рівної боротьби, продемонструвавши дуже високий рівень гри. Потенціал у Марти шалений. Сподіваємося, справжні великі досягнення прийдуть вже незабаром.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, напередодні Марта Костюк виграла неймовірний матч у чвертьфіналі Абу-Дабі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ