Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи забудують парк 700-річчя Львова тенісними кортами?

Комісія екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради не підтримала рішення про будівництво спортивної інфраструктури для занять великим тенісом на території парку 700-річчя Львова.

Нагадаємо, 12 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали рішення інвестиційного конкурсу на будівництво спортивної інфраструктури для занять великим тенісом на території парку "700-річчя Львова". 

Як зазначали в пресслужбі Львівської міської ради, в управління інвестицій та проєктів ЛМР надійшла інвестиційна пропозиція про будівництво 8 тенісних кортів від громадської організації “Тенісна академія U-NEXT”, що займається розвитком великого тенісу у Львові. Дані корти планували розмістити на території парку 700-річчя Львова.

Загальна площа парку 700-річчя Львова становить 20,2 га. Тенісні корти планували розташувати на площі 1,2 га. 

Депутат від фракції "Об'єднання "Самопоміч", голова комісії екології, природокористування та енергозбереження Володимир Лучишин зазначив, що комісія екології виступила проти будівництва тенісних кортів, адже парк 700-річчя Львова є одним з “найзаселеніших” львівʼянами парків. 

“В добру погоду він навіть відчувається затісним і просить більше простору. Тож відібрати в нього понад гектар (1,2 га за проєктом) - проти здорового глузду, якщо дивитися очима комісії з екології”, - повідомив Лучишин.

Він також зазначив, що проти даного будівництва виступають місцеві мешканці, які зокрема висловили свою незгоду і на комісії з питань екології.

“Тому комісія, розуміючи важливість цього інвестиційного проєкту для Львова, звернулася до управління інвестицій, управління земельних ресурсів і до департаменту Львів. Містобудування знайти для тенісних кортів іншу земельну ділянку, яка була б не менш привабливою для інвесторів і для майбутніх львівʼян-тенісистів”, - підсумував Володимир Лучишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ