Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

MARUV прокоментувала вимоги для її участі в Євробаченні 2019

На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей у РФ.
Фото facebook.com/MaruvOfficial

Переможниця Національного відбору на Євробачення-2019 MARUV зробила заяву після того, як її участь у пісенному конкурсі, який пройде в Ізраїлі, опинилася під загрозою. 

"Ви, напевно, вже чули про договір між учасником від України і НТКУ, який повинен бути підписаний сьогодні до обіду. Я готова відмовитися від виступів у Росії. У прямому ефірі відповіла на всі питання, які цікавили журі. Я не відвідувала Крим з 2014 року. Не порушувала жодного Закону України. А також готова взяти на себе всі витрати щодо участі в міжнародному конкурсі", - зазначила артистка.

"Я - українка, люблю свою країну та пишаюся тим, що буду представляти Україну в Тель-Авіві на міжнародному конкурсі "Євробачення - 2019" незважаючи на те, що за добу я отримала пропозиції від трьох різних країн представляти їх. Але моя відповідь категорична - я виступаю від України і ніяк інакше!", - додала MARUV.

Також вона розповіла, що, згідно з договором, їй заборонена будь-яка імпровізація на сцені без затвердження НСТУ.

"Негайна передача авторських прав на пісню, що належать світовому лейблу Warner Music (про ці права було відомо до початку конкурсу). Чітко виконувати будь-які вимоги та вказівки НТКУ. (Теоретично, мене можуть змусити танцювати на дні народження у якогось віце-прем'єра, у випадку відмови, мене дискваліфікують і зобов'яжуть знову виплатити штраф у 2 мільйони гривень. Плюс компенсувати НТКУ нібито збитки!). Заборона на спілкування з журналістами без погодження з НТКУ. (Що повністю порушує свободу слова і права людини)", - розповіла співачка кілька пунктів договору, який повинен бути підписаний між нею і НСТУ.

За словами MARUV, у разі порушення одного з пунктів - штраф 2 мільйони гривень та компенсація збитків ще на невизначену суму. Виконавиця заявила, що натомість від НСТУ вона нічого не отримує, ні копійки фінансової підтримки, ні допомоги в організації поїздки, ні, тим більше, міжнародної промо-підтримки. Навіть візою вона нібито повинна займатися сама.

"Я відчуваю тиск! І бачу явні спроби змусити мене відмовитися представляти свою країну на міжнародному конкурсі "Євробачення -2019". Я прошу вашої підтримки, підтримки преси та незалежних журналістів, які не готові виконувати чиєсь замовлення", - підсумувала співачка.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ