Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Масштаби замінування України можна прирівняти до двох територій Австрії

Площа та об`єми замінування території України зросли в 10 разів у порівнянні з довоєнним періодом.
Фото: Слово і Діло

Про це в етері телемаратону розповів Голова ДСНС України Сергій Крук, передає пресслужба відомства. 

"30% території України заміновано. За масштабами це як дві території держави Австрія", сказав Крук.

Очільник ДСНС зазначив, що на Херсонщині та Миколаївщині активно триває очищення деокупованих територій від вибухонебезпечних предметів. Розмінуванню підлягає понад 8 тис. км кв. Із них близько 7 тис. км кв. територія Херсонської області та до 1,5 тис. км кв. Миколаївської.

"На територіях вказаних областей у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями працює значна кількість піротехнічних підрозділів ДСНС. Виконуються всі поставлені задачі, основні з яких - це запуск систем життєзабезпечення та надання допомоги громадянам. Функціонують пожежно-рятувальні підрозділи, на базі яких створюються гуманітарні хаби, звідки роздається допомога, що прибуває на Херсонщину", сказав Сергій Крук.

Рятувальники з Львівщини відновлюють інфраструктуру в Херсоні та області

На Херсонщину та Миколаївщину направлено значну кількість фахівців ДСНС із західних регіонів. Працюють інженерні та аварійно-рятувальні підрозділи, які обстежують автодороги, взаємодіють з енергетиками, розбирають і обстежують об`єкти, які запускаються у роботу.

"Маю надію, що найближчими днями на деокупованих територіях буде відновлено електроенергію та запрацюють системи життєзабезпечення. Декілька місяців знадобляться структурам, які там працюють, для відновлення повноцінного життя на території Херсонщини",  додав голова ДСНС України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ