Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Куди поділось майно Спілки художників?

За поданням голови Львівської обласної організації Національної спілки художників України Олега Микити було виключено з членів Спілки п’ятьох художників. Мова йде про Василя Ярича, Дмитра Паруту, Вікторію Ковальчук, Василя Заляску та Сергія Якуніна.

Як повідомив Гал-інфо художник Ігор Маїк, головною причиною звільнення цієї п’ятірки художників було те, що вони почали цікавитись: де і в якому стані перебуває майно спілки. Митці почали вимагати звітності правління.

Колись у розмові з журналістом «Тижневого діалогу» Олег Микита розповів про майно, яким володіє Спілка. Зокрема, мова йшла про Кераміко-скульптурну фабрику, Художньо-виробничий комбінат, магазин-салон «Художник» та «Артист», графічні майстерні на вулиці Дрогобича у Львові, павільйон у Трускавці, будинок-споруди та фундамент на площі Міцкевича, 9, де колись власне й знаходилась спілка.

Наразі, як стверджує Ігор Маїк, від  «роздирибанювання» вціліла лише кераміко-скульптурна фабрика. «Якщо спеціальна перевірка доведе той факт, що голова незаконно розпорядився з майном, то його посунуть з посади. А якщо звільнять, то почнеться з’ясування всіх обставин», – додав художник.

Також Ігор Маїка повідомив: «Художники, яких незаконно звільнили, спробували 27 квітня скликати звітно-виборну конференцію, але кворуму не було. Ігор Маїк пов’язує це з тим, що секретаріат разом з головою спілки напередодні в телефонному режимі сповістили членів львівського осередку про те, що запланована конференція не відбудеться. Через це на збори не прийшла потрібна кількість людей».

Водночас зауважимо, що конференцію не скасували, а лиш перенесли. 27 квітня під час зборів присутні домовились про наступне: 3 травня о 16.00 провести розширене правління спілки, щоб кожен  міг прийти та висловитися. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ