Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Майнова комісія Волинської облради розглянула сесійні питання.

На сьогоднішньому засіданні постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області депутати розглянули ряд проєктів рішень, які будуть винесені на розгляд чергової 6 сесії Волиньради. Про це повідомили 24 травня Гал-інфо у пресслужбі Волинської облради.
Фото Волинська обласна рада

Зокрема, підтримано проєкт рішення обласної ради "Про списання основних засобів". Пропонується задовольнити клопотання КП "Волинський обласний фтизіопульмонологічний центр" щодо списання системи рентгенівської діагностики HF-51, а також рентгенівського діагностичного апарата EMANSIS PLX-140, які є непридатними для подальшого користування та підлягають списанню.

Комісією також підтримано проєкт рішення обласної ради "Про передачу майна". Так, з балансу КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька» Волинської обласної ради на баланс у користування Олицькій селищній раді пропонується передати трактор з причепом МТЗ-80, 1993 року випуску. У ході розгляду цього питання депутати Юрій Харченко та Андрій Турак наполягали на можливості розглянути питання, аби цей транспортний засіб було передано одному із закладів обласної комунальної власності, втім їх пропозиція не була підтримана більшістю членів комісії. Депутат Ігор Лех зауважив, що це питання вивчала робоча група з числа керівництва, депутатів та працівників виконавчого апарату обласної ради, якою було прийняте саме таке рішення, яке й виноситься на розгляд чергової сесії.

Профільна комісія без дискусій рекомендувала сесії підтримати наступні проєкти рішень:

-"Про внесення змін до рішення обласної ради від 26 вересня 2018 року № 21/20 "Про затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії з продажу об’єктів малої приватизації, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області"";

- "Про проєкт рішення обласної ради «Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2021 року";

- "Про проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 24 квітня 2021 року № 5/24 «Про затвердження Переліків першого та другого типів об’єктів оренди спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області";

- "Про внесення змін до рішення обласної ради від 11 лютого 2021 року № 4/27 "Про надання згоди на передачу майна на вул. Солдатській, 1 у с. Сокиричі"";

У ході розгляду сесійного питання "Про реорганізацію комунального підприємства", начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності апарату облради Михайло Імберовський повідомив, цим рішенням пропонується реорганізувати комунальне підприємство «Освіта», шляхом приєднання його до комунального підприємства "Інформаційно-аналітичний центр "Волиньенергософт"".

"Це питання виникло ще у період каденції депутатів сьомого скликання. І знову КП "Освіта" звертається до обласної ради про виділення коштів на його утримання, адже станом на сьогодні є збитковим. Відтак, було проведено відповідні перемовини і наразі є узгоджена позиція керівників обох комунальних підприємств щодо такого приєднання. На додаток, "Волиньенергософт" має досвід роботи у сфері книговидавництва, а також має вдале місцерозташування поряд із кількома корпусами ВНУ ім.Лесі Українки, що посприяє розповсюдженню книг серед студентської молоді", - зауважив він.

Два проєкти рішень депутати зняли з розгляду комісії та відправили на доопрацювання, а саме: "Про передачу майна у смт Сенкевичівка", а також "Про внесення змін до рішення обласної ради від 21 квітня 2021 року № 5/17 "Про приведення у відповідність до вимог чинного законодавства структури окремих закладів освіти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області", яке ініціював депутат Андрій Турак. Члени комісії підтримали пропозицію депутата Ігоря Леха, аби напередодні сесії провести додаткові консультації за участі керівництва обласної ради з приводу вирішення цього майнового питання та напрацювання єдиного узгодженого рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ