Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Майже 4 тис. пачок цигарок намагався провезти через кордон львів’янин

Громадянин України намагався приховати майже 4000 пачок сигарет у подвійному дні авто. Знахідку виявили сьогодні, 1 лютого, на митному посту «Краковець – Корчова», повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.

Як повідомили в ДФС, 39-річний мешканець Львова прямував з України до Польщі автомобілем «Сітроен». Для перетину кордону обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Під час візуального огляду транспортного засобу у працівників Львівської митниці ДФС виникла підозра про наявність в автомобілі товарів, прихованих від митного контролю, або заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон.

Автомобіль було скеровано в спеціально відведене місце для поглибленого огляду. Там в автомобілі було виявлено приховані від митного контролю 3900 пачок сигарет без марок акцизного збору України. Сигарети було сховано у спеціально виготовлених порожнинах автомобіля, в «подвійному дні» по площині з чотирма отворами, виготовленими кустарним способом.

Отже, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів, що утруднюють виявлення таких товарів, та з використанням спеціально виготовленого тайника. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст.483 Митного кодексу України. Сигарети та автомобіль вилучено. Справу скерують до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ