Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Майже 8,5 тис. волинян отримали допомогу у зв’язку з "карантинним безробіттям"

Пенсійним фондом України активно ведеться виплата прямої допомоги підприємцям та найманим працівникам підприємств, робота яких обмежується в карантин. Про це повідомили 24 грудня Гал-інфо у пресслужбі Волинської області.

Станом на 22 грудня 2020 року профінансовано виплати 8 396 волинянам, які постраждали у зв’язку з «карантинним безробіттям», на загальну суму 67 тис 168 грн.

Відтак, одноразову матеріальну допомогу у розмірі 8 тис грн отримали 2 801 найманий працівник та 5 595 фізичних осіб – підприємців.

Загалом очікувана кількість звернень по Волинській області – 19 025. Станом на 22 грудня уже 8 915 волинян зареєструвалися у додатку «Дія» задля отримання зазначеної одноразової допомоги.

До слова, за інформацією Пенсійного фонду України, станом на вказану дату 280 тисячам 346 українцям профінансовано виплату матеріальної допомоги на час «карантинного безробіття» на загальну суму майже 2 млн 243 тис грн.

Нагадаємо, що виплата одноразової матеріальної допомоги проводяться за ініціативою Президента України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1233 «Деякі питання надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Також вкотре звертаємо увагу підприємців, які мають право на отримання зазначеної виплати, що зареєструватися для її отримання необхідно у додатку «Дія» до 31 грудня включно.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ