Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Майже тисячу людей евакуйовано з епіцентрів пожеж на Луганщині

Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
1/5
Майже тисячу людей евакуйовано з епіцентрів пожеж, що трапились унаслідок зумисних збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ. Про це 1 жовтня інформують у пресцентрі ООС.

Учора, 30 вересня, противник, застосувавши трасуючі кулі здійснив підпал сухої трави на різних ділянках місцевості на Луганщині. Через сильні пориви вітру окремі осередки загорання за кілька годин перетворилися на справжню вогняну стихію, що загалом охопила понад 85 гектарів.

За добу пожежа на Луганщині поширилась майже на 10 000 гектарів

Рішенням Командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка до ліквідації пожеж залучено 450 військовослужбовців Збройних Сил України та виділено понад 10 одиниць важкої інженерної та спецтехніки.

Боротьба із вогняною стихією, що розпочалася вчора по обіді, триває і зараз. Гасіння пожеж ускладнює сильний поривчастий вітер швидкістю понад 20 м/с.

На поточний момент вже вдалося локалізувати пожежі в районі населених пунктів Підлісне, Артема, Болотяне та Сєвєродонецьк.

Зважаючи на небезпеку, з Капітанового та Муратового здійснено евакуацію місцевих жителів, до проведення якої долучилися й військовослужбовці Об’єднаних сил.

За попередніми даними, пожежами пошкоджено 250 будинків цивільного населення.

Пліч-о-пліч військовослужбовці Збройних Сил України, рятувальники ДСНС та представники державного агентства лісових ресурсів України продовжують ліквідовувати пожежі поблизу населених пунктів Кряківка, Трьохізбенка, Муратове, Новоолександрівка, Половинкине, Старий Айдар і Станиця Луганська. Під загрозою перекидання пожежі залишаються населені пункти Оріхове-Донецьке, Капітанове, Гречишкине, Малинове, Піщане та Байдівка.

На Луганщині вдруге за місяць спалахнули лісові пожежі

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ