Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Майже сто людей загинули в аваріях за півроку

За шість місяців цього року на Львівщині зареєстровано 840 автопригод із постраждалими. Внаслідок цих ДТП загинули 96 людей, ще 1 123 отримали травми різного ступеню важкості, повідомили у Відділі управління превентивної діяльності.

Основна причина дорожньо-транспортних пригод із постраждалими – перевищення безпечної швидкості руху. Нерідко аварії траплялися й через керування транспортом у нетверезому стані, порушення правил маневрування, виїзд на зустрічну смугу, недотримання дистанції та порушення правил проїзду перехресть. Автопригоди з вини пішоходів ставалися, як правило, через неочікуваний вихід на дорогу.

У першому півріччі на Львівщині відбулося 110 дорожніх аварій, у яких постраждали діти. Як наслідок – загинули 7 неповнолітніх та ще 119 – отримали поранення.

 Найчастіше у ДТП потрапляли діти-пасажири, а також юні пішоходи. У «групі ризику» - дітки молодшого віку, які тільки-но вчаться орієнтуватися у складних дорожніх ситуаціях.

Завдання дорослих – допомогти малечі, подбати, аби дитина була у безпеці, показувати тільки хороший приклад поведінки на дорозі.

Для того, аби вберегти маленького пасажира від травм – встановіть в автомобілі дитяче автокрісло та подбайте, аби воно було надійно закріпленим. Пам’ятайте, що саме від вас залежить життя та здоров’я малюка, тож не сідайте за кермо у втомленому стані чи напідпитку, дотримуйтеся безпечної швидкості, уникайте ризикованих маневрів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ