Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Мешканку Львівщини засуджено до 5 років позбавлення волі за пропаганду війни

Мешканку Львівщини засуджено до 5 років позбавлення волі за пропаганду війни. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За принципової позиції прокурорів Львівської обласної прокуратури Львівський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції. Рішенням суду мешканку Львівщини визнано винною за фактами порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності, пропаганди війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 161, ст. 436, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що минулого року засуджена, використовуючи власний акаунт у соцмережі «Однокласники», поширювала публікації, які містять пропаганду війни. У своїх дописах жінка називала українців фашистами, з якими необхідно боротися.

У розповсюдженому контенті пенсіонерка виправдовувала злочинні дії окупантів, визнавала правомірним збройне вторгнення рф та окупацію Криму.

Окрім того, фігурантка публікувала зображення президента та військових рф, їх символіку воєнного вторгнення – літери виконані в кольорах георгіївської стрічки, прапор окупантів.

Також, жінка поширювала дописи, в яких співчувала втратам збройних сил росії та виражала вдячність за несення служби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ