Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

"Метінвест" робить укриття для воїнів за радянськими кресленнями з модернізацією

Гірничо-металургійна група "Метінвест" виготовляє мобільні укриття для військових на підставі креслень радянського часу, модернізувавши їх відповідно до умов сьогоднішньої війни

Про це повідомив генеральний директор групи Юрій Риженков, пише Інтерфакс-Україна.

"Це цікава історія. У нас ще з радянських часів були креслення, як виробляти ці укриття. У радянські часи кожне підприємство мало щось виготовляти для армії. Коли почалося повномасштабне вторгнення, ми підняли архіви (... ), знайшли креслення бункерів із бронесталі, кілька типів. Наприклад, є бункери для відпочинку, де можна поспати. Є бункери, де можна помитися та поїсти. Є бункери для зберігання документації. Військові цими капсулами задоволені", - сказав Риженков.

За його словами, у березні-квітні компанія розробила технологію броньованої сталі, сертифікувала та почала виробляти.

"Усі бронеплити, які ми зробили, відстрілюються та перевіряються. Плитоноски ми замовляємо, а потім відправляємо готовий бронежилет військовим", - сказав гендиректор.

За його словами, за 11 місяців минулого року група передала на потреби армії вже понад 100 капсул, 25 тис. касок та 150 тис. бронежилетів. 

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних та металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ