Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Міліція застрелила багаторазово судимого бійця «Торнадо» при затриманні

Співробітники правоохоронних органів при спробі затримання застрелили бійця роти «Торнадо» Дьякона В. М. (кличка «Товстий»). Про це в середу, 7 жовтня, повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Годину назад, при спробі затримання поблизу м.Привалля працівниками УМВС у Луганській області, вчинив збройний опір (вистрелив у міліціонерів обойму з пістолета Макарова і намагався кинути гранату) та був знешкоджений розшукуваний військовою прокуратурою за вчинення особливо тяжких злочинів, раніше п'ять раз засуджений співробітник роти «Торнадо» Диякон В. М. (кличка «Товстий»)», – написав пан Матіос на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він зазначив, що співробітники міліції згідно з законом застосували зброю і до приїзду «швидкої» підозрюваний помер. 

У місці знаходження бійця виявлені снайперська гвинтівка, 5 гранат, патрони та раніше викрадені у жителів Луганської області матеріальні цінності та автомобіль.

Згідно зі свідченнями потерпілих у справі, загиблий разом з «Моджахедом» відрізнявся найбільшою жорстокістю і безжальністю при тортурах незаконно затриманих цивільних людей.

Як повідомляв НБН, 17 червня були затримані командир «Торнадо» Руслан Онищенко і 7 бійців роти. Вони звинувачуються в незаконному позбавленні волі, стягнення, викраданні і тортурах місцевих жителів.

У свою чергу, бійці «Торнадо» всі звинувачення заперечують і вважають їх переслідуванням за боротьбу з контрабандою в зоні АТО.

18 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав указ про розформування роти «Торнадо».

Заступник командира батальйону «Торнадо» Микола Цукур повідомив, що з бійцями роти зараз займаються співробітники МВС і психологи.

Зазначимо, суд залишив комбата роти під вартою до 14 листопада. Крім того, 10 вересня прокуратура затримала бійця роти «Торнадо» на прізвисько «Моджахед».

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ