Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінфін: гроші на докапіталізацію "Привату" слід повернути

Міністерство фінансів України привітало рішення Високого суду Лондона про арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова - колишніх власників "ПриватБанку", який перейшов у власність держави. Про це повідомила служба BBC Україна.

Там заявили, що на докапіталізацію банку держава витратила майже 140 млрд гривень (5 млрд доларів), і ці гроші слід повернути.

Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського

"Ці 140 млрд грн - це гроші кожного громадянина, кожного платника податків, і вони обов'язково мають бути повернуті в державний бюджет", - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Завдяки судовому процесу "ПриватБанк" очікує повернути 2,5 мільярда доларів, тобто приблизно половину суми, яку, за словами пана Данилюка, витратили на докапіталізацію.

Він наголосив, що арешт рахунків колишніх власників "ПриватБанку" став можливим завдяки "професійній роботі" команди юристів, яка працює над цією справою.

"Незважаючи на деякі спроби зриву юридичного процесу та захисту інтересів Банку, команда юристів, що працює над цією справою, зробила професійну роботу та досягла результату", - зазначив пан Данилюк.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ