Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міністерка закордонних справ Німеччини закликала якнайшвидше знайти Patriot для України

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала якнайшвидше знайти Patriot для України і сподівається, що до зустрічі міністрів закордонних справ "Групи семи" G7 стане зрозуміло, хто може надати Україні додаткові засоби протиповітряної оборони.

Про це вона сказала на пресконференції зі своїм молдовським колегою, передає Укрінформ.

"Я чітко сказала на зустрічі голів МЗС НАТО минулого тижня в Брюсселі, що ми повинні "мапувати" всі системи Patriot у Європі та по всьому світу і зробити все можливе, щоб доставити ці системи в Україну", — сказала Бербок.

Міністерка нагадала, що Німеччина очолює коаліцію ППО у форматі "Рамштайн".

Вона зазначила, запаси систем Patriot у самій Німеччині "досить спустошені", тому системи ППО треба шукати по всьому світі.

"На жаль, запаси наших власних систем Patriot, зокрема, вже практично вичерпані. Необхідно провести оцінку всіх систем Patriot у Європі та в усьому світі, щоб зрозуміти, де можна швидко доставити щось на Україну", — сказала Бербок, яку цитує NTV.

Очільниця МЗС Німеччини очікує, що додаткова інформація може бути надана під час ближчої зустрічі голів зовнішньополітичних відомств G7.

"Я сподіваюся, що ми зможемо надати додаткову інформацію про це публічно на зустрічі міністрів закордонних справ країн "Групи семи", — сказала вона.

У контексті захисту українського неба Бербок згадала Харків і зазначила, що "Путін абсолютно навмисно та свідомо хоче зрівняти, знищити, зруйнувати місто".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ