Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Міністр культури України побував з робочим візитом у Китаї

1/3
Під час робочого візиту до Китайської Народної Республіки Міністр культури України Євген Нищук, 25 вересня відвідав Державний Великий театр Китаю (Національний центр виконавських мистецтв) - один з найбільших театрів у світі. Інформація подала прес-служба Міністерства культури України.

Євген Нищук поспілкувався з директором Театру Вань Вень  Ке, його заступником  Тхунлей  Джао та художнім керівником закладу Во Вень Хун. У зустрічі також взяли участь представники Міністерства культури та туризму КНР та українського дипломатичного корпусу в Китаї.

Під час спілкування сторонами розглядалась можливість налагодження  творчої співпраці між національними театральними закладами двох країн, зокрема театральні обміни та реалізацію спільних мистецьких проектів.

За словами директора Великого театру Китаю Вань Вень  Ке, заклад розрахований на 5500 глядачів і включає в себе три зали: концертний, театральний і оперний, а також об’єднує безліч виставкових залів, інтегрованих в єдине ціле. На сценах Великого театру проходять постановки не тільки опер на сюжети з історії країни і сучасних творів, а й демонструються шедеври світової класики. Оперне мистецтво розвивається і далі, знаходить все нові рішення і втілення, а аудиторію шанувальників мистецтва театру поповнює молоде покоління.

Міністр культури України Євген Нищук зазначив, що історія та велика культура Китаю, її тисячолітні традиції викликають великий інтерес в Україні, яка теж має свої унікальні культурні надбання та багату історичну спадщину та висловив зацікавленість в об’єднанні зусиль у популяризації культурних здобутків обох країн, у тому числі шляхом створення спільного культурного продукту. Міністр культури також поцікавився станом функціонування та розвитку галузі театрального мистецтва, особливостями джерел  та форм фінансування театрів в КНР.

Окрім того, Міністр культури України ознайомився з експозицією місцевого Музею театру, яка розповідає не тільки про всі етапи історії становлення пекінської опери, але й  знайомить з історією інших традиційних опер Китаю. Виставка містить цікаві артефакти - костюми, макети сценічного оформлення вистав, оригінали театральних сценаріїв, що належали зіркам театральної сцени Китаю та навіть фрагменти найпершої сцени театру. Експозицію доповнюють твори літератури,  знімки і аудіо матеріали.

Довідка

Державний Великий театр Китаю (Національний центр виконавських мистецтв) побудований в історичній частині Пекіна і став новим культурним символом Китаю. Він займає площу 150 тисяч квадратних метрів і є найбільшим в світі за площею оперним театром.  Його будівля являє собою еліпсоїдний купол зі скла і титану висотою 46 метрів, що здіймається посеред великого штучного озера.

Будівництво цієї будівлі було заплановано в ході підготовки Пекіна до Олімпійських ігор і тривало з 2001 по 2007 рік. Його архітектором виступив француз Поль Андре, за задумом якого вхід в театр знаходиться нижче рівня землі на вісім метрів і являє собою скляну 60-метрову галерею - тунель зі скляним дахом. Зроблено це для того, щоб, проходячи «через воду», яка струмує над головою по скляній стелі, людина як би звільнявся від вантажу реальних турбот і поступово занурюється в чисту атмосферу прекрасного, у світ мистецтва і гармонії. Унікальність будівлі ще й в тому, що в ньому немає жодної колони, а весь простір накрите єдиним куполом, одна половина якого срібляста, а інша - прозора, зі скла.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ