Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міністр освіти поставив Львів у приклад щодо викладання предмету «Захист України»

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий навів Львів у приклад іншим громадам. Йдеться про оновлення предмету «Захист України», для якісного викладання якого у Львові обладнують та відкривають центри національно-патріотичного виховання.

Оксен Лісовий зауважив, що міністерство поки працює над розробкою відповідної програми для навчальних закладів, тоді як у нашому місті школярів уже по-новому навчають військової справи та домедичної допомоги.

«Дуже круто, коли управлінці на місцях не чекають вказівок згори, не розводять руками, бо чогось бракує, а беруть ініціативу у свої руки та реалізовують важливі проєкти. Так, до прикладу, у Львові та Житомирі вже змінюють підхід до викладання «Захисту України» у школах.(...)

Тішуся, що є управлінці, які користуються своєю автономією в повному обсязі та впроваджують зміни першими. Це чудовий приклад для інших громад – пріоритезувати освіту та навчання дітей важливими навичками в умовах війни. Вдячний за вашу роботу та ініціативу!», - написав міністр у себе на сторінці у мережі Facebook.

Нагадаємо, на базі закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади створять 12 центрів національно-патріотичного виховання. Станом на сьогодні вже функціонують такі центри у  Галицькому та Сихівському районах Львова. Вони повністю обладнані всім необхідним, щоб вчити дітей військової справи, домедичної допомоги, тактичної допомоги, орієнтування, розміновування. Тут є окремі приміщення для кожного з цих занять: є тир, зразки зброї, манекени тощо, а також окремий штат кваліфікованих спеціалістів для викладання цього предмету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ