Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міністр освіти звернувся до YouTube: просить заблокувати контент ПВК «Вагнер»

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся з офіційним листом до головного виконавчого директора YouTube Ніла Мохана з проханням вжити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності ПВК «Вагнер».

Про це Ткаченко написав у своєму Телеграмі.

«Російська пропаганда змінюється та еволюціонує. кремлівські технологи залучають все нові канали та методи поширення наративів. Через відеохостинги відбувається популяризація російських військових формувань, зокрема – ПВК «Вагнер», - написав Ткаченко.

За його словами, такі IT-гіганти як TikTok чи YouTube слугують для росіян ефективними рекламними майданчиками для масштабування, омолодження аудиторії і вербування нових найманців для війни в Україні.

«YouTube завжди наголошував, що його редакційна політика передбачає блокування шкідливого контенту та каналів, які його поширюють. Тому звернувся з офіційним листом до головного виконавчого директора YouTube, LLC Ніла Мохана з проханням вжити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності «Вагнера», - написав міністр.

Міністр висловив подяку з боку України за неупереджену роль, яку YouTube відіграє у висвітленні агресії рф проти України, але водночас вважає абсолютно неприпустимим той факт, коли найбільший у світі відеохостинг дозволяє безперешкодно рекламувати на своєму майданчику транснаціональній злочинній організації, якою «Вагнер» офіційно визнано в США, Великобританії та ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ