Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міністр сільського господарства Польщі звільняється через українське зерно

Міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик заявив, що йде у відставку. Це спричинено масовими протестами фермерів які втрачають гроші через українську агропродукцію, яка має проходити транзитом до інших країн, але залишається і продається у Польщі.
Фото: Polityka

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на polskieradio24.

"Я подав у відставку з посади міністра сільського господарства та сільського розвитку", – заявив Ковальчик.

Генрик Ковальчик заявив, що Єврокомісія несе відповідальність за зернову кризу, яка сталася в Польщі. Хоча польський уряд, реагуючи на вимоги фермерів, подав заявку на повторне запровадження мит 31 березня, ЄС вирішив зберегти безмитну торгівлю ще на рік.

Відомо, що рішення про зняття Ковальчика з посади мало приймати керівництво "Права і справедливості". Оскільки міністру не вдалося впоратися із кризою, пов'язаною з українською агропродукцією.

Попередньо, звільнення Ковальчика нібито покликане заспокоїти протести фермерів, найгостріший із яких стосується надходження до Польщі зерна, що надходить з України.

За інформацією польських ЗМІ, агропродукція мала пройти транзитом до інших країн, але продовольство залишається і продається у Польщі.

"Фермери вимагали реакції міністерства та, бажано, відставки самого Генріка Ковальчика. Глава міністерства своїми недавніми заявами швидше розлютив, ніж заспокоїв протестувальників. Вони, як з'ясовується, спричинили його звільнення", – інформують польські видання.

Зазначимо, нещодавно в Польщі заявили, що запровадять правила, які обмежуватимуть наплив українського зерна до країни. Варшава не хоче, аби імпорт дестабілізував ситуацію на її ринку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ