Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міністр торгівлі США приїде в Київ обговорити реформи

Міністр торгівлі США Пенні Прітцкер на початку наступного тижня здійснить дводенний візит в Україну, під час якого разом з групою топ-менеджерів провідних американських компаній зустрінеться з керівництвом України. Про це офіційно повідомили в п'ятницю в Міністерстві торгівлі США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністр торгівлі США Пенні Прітцкер перебуватиме в Україні 26-27 жовтня на знак продовження постійної прихильності адміністрації Обами щодо підтримки українського уряду й народу та допомоги у зміцненні української економіки", - зазначається в повідомленні.

Візит Прітцкер стане продовженням участі в діалозі високого рівня, початок якому було покладено під час її першої поїздки до Києва в вересні 2014 року. Крім того, як підкреслили в Вашингтоні, нинішній візит міністра відбуватиметься після першого в історії бізнес форуму Україна-США, який пройшов в американській столиці в липні 2015 року.

Під час візиту глави мінторгівлі США до Києва заплановані її зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком з метою "обговорення прогресу в амбітній програмі економічних реформ у країні".

Міністра супроводжуватиме група американських посадовців і топ-менеджерів, які "почують безпосередньо від українського керівництва про хід реформ та поділяться своїм баченням щодо додаткових зусиль, необхідних для зміцнення бізнес-клімату в Україні".

До складу цієї групи увійдуть, зокрема, керівники агропромислової компанії Cargill, американського банку Citibank, міжнародної корпорації Honeywell, представництва корпорації DuPont у Європі, Близькому Сході й Африці, компанії Westinghouse, компанії NCH Capital Inc.

Крім того, Пенні Прітцкер відвідає селище Великі Прицьки, від назви якого походить її прізвище, а також єврейську школу в Білій Церкві.

Після перебування в Україні міністр торгівлі США відбуде з візитом до Німеччини.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ