Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міноборони Іспанії надало чергову партію допомоги Україні

Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
1/8
Як повідомляють в Генштабі ЗСУ, допомога вміщує вісім броньованих автомобілів, дві карети швидкої допомоги та пʼять тонн медичних товарів.

Міноборони Іспанії офіційно повідомило, що "Поставка призначена для забезпечення першочергових потреб для Міністерства оборони України в матеріально-технічних та медичних засобах. Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес була присутня на відправленні з Алькала-де-Енарес сухопутного конвою з восьми легкових транспортних засобів, двох машин швидкої допомоги та п’яти тонн різних медичних засобів.

Транспортні засоби та медичні матеріали були надані Армією, Військово-морським флотом і військовим Підрозділом з надзвичайних ситуацій (UME), а транспортування організовано Групою підтримки прогнозування (GAPRO), підрозділом, який забезпечує матеріально-технічну підтримку операцій і навчань як на території Іспанії, так і в операціях за кордоном.

У розмові зі штабом стало відомо, що на сьогодні зусилля Іспанії щодо допомоги Україні склали «приблизно 31 літак з транспортування матеріальних засобів і персоналу, наприклад поранених і дітей, близько 80 вантажівок і два човни».

Насамкінець Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес  побажала водіям цивільної колони безпечної дороги та подякував усім за виконану роботу. Генеральний секретар з питань оборонної політики адмірал Хуан Ф. Мартінес Нуньєс і начальник транспортної групи № 1 Фернандо Гарсія Меркадаль також були присутні на відправленні конвою.

Ці дві нові поставки продовжують зобов’язання Міністерства оборони Іспанії, завжди захищаючи власні операції, надавати постійну підтримку Україні у війні, яку росія веде проти України вже більше семи місяців. Іспанія діє в координації з країнами Атлантичного альянсу, ЄС та Групою донорів, що складається з 45 країн, і внесла понад 200 мільйонів євро, які вона перерахувала до Європейського фонду миру для України.

Загалом допомога полягає в польовій артилерії, пальному, бронетехніці, ракетних комплексах, медичному, речовому та зимовому спорядженні. Крім того, українські війська в Іспанії почали проходити базову підготовку".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ