Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Міноборони розробило нову концепцію військово-патріотичного виховання

Міністерство оборони України розробило нову концепцію військово-патріотичного виховання в системі відомства. Її головна мета – суттєво вплинути на мотивацію військовослужбовців та потенційних рекрутів.

Про це пресслужба МОУ розповіла 22 серпня.

Як зазначається, нова концепція затверджена наказом Міноборони № 554/нм від 14.08.2024. Вона стала першим кроком у процесі створення сучасної системи військово-патріотичного виховання.

“Затвердження концепції — це лише перший крок у створення сучасної та ефективної системи військово-патріотичного виховання. На її базі буде створена низка нормативних документів, в тому числі і відповідна стратегія. Військово-патріотичне виховання має стати потужним інструментом мотивації військовослужбовців та тих, хто розглядає можливість долучитися до війська. Окрім того, реалізація концепції допоможе створити відповідну соціально-культурну інфраструктуру.

Ми не маємо використовувати застарілі підходи. Навпаки, наш орієнтир – прогресивний досвід і створення дійсно робочої системи військово-патріотичного виховання”, — заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

У Міноборони розповіли, що на нього покладаються питання розроблення керівних документів щодо впровадження в системі відомства стратегії військово-патріотичного виховання. Крім того, Міноборони відповідає за організацію програм військово-патріотичного виховання та здійснює контроль за їхнім виконанням органами військового управління.

Водночас військово-патріотичне виховання особового складу ЗСУ здійснює Генеральний штаб. На нього покладається планування та організація занять з національно-патріотичної підготовки та заходів військово-патріотичного виховання, а також залучення особового складу до їхнього проведення, зокрема з метою підвищення престижу військової служби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ