Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міноборони сертифікувало перший бронежилет для українських захисниць

Міністерство оборони України сертифікувало перший бронежилет для військовослужбовиць Збройних сил. Бронежилет українського виробництва, а його розробником є компанія "Українська броня".

Про це повідомляє пресслужба Міноборони України, пише Суспільне. 

Зазначається, що зразок бронежилета затвердили після двох етапів випробувань. Після першого етапу польових випробувань бронежилет допрацювали з урахуванням будови жіночого тіла.

"Оскільки у жінок плечі вужчі, а таз, навпаки, ширший, ніж у чоловіків, то військовослужбовицям було незручно працювати зі зброєю у "чоловічому" варіанті бронежилета", – розповів головний спеціаліст Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Олександр Шарко.

Крім цього, "жіночий" варіант для зручності передбачає вигнуту назовні бронеплиту. За іншими параметрами бронежилет, вага якого становить від 10,5 кілограмів залежно від розміру і комплектації, не відрізняється від затвердженого раніше загальновійськового бронежилета.

В оборонному відомстві додали, що після сертифікації бронежилет став доступним для централізованої закупівлі. Міністерство оборони очікує від Генерального штабу потребу щодо придбання цих виробів. Після цього відомство сформує обсяги та переліки для закупівлі. Закупівлею жіночих бронежилетів займатиметься "Державний оператор тилу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ