Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міноборони тестує дві моделі жіночих бронежилетів

Міністерство оборони України проводить тестування двох моделей жіночих бронежилетів. Це вже друге таке випробування після врахування побажань жінок за результатами першого етапу тестування.

Про це повідомляє Міноборони України.

"Жінки однієї з військових частин ЗСУ випробовують дві моделі модульних бронежилетів з конструктивно вигнутою пластиною. Нова розробка враховує особливості будови тіла військовослужбовиць. Засоби індивідуального захисту тестуються під час виконання навчально-бойових завдань, що дозволяє максимально наблизити умови використання нової "броні" до бойових дій", — йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що на бічних сторонах бронежилета добре видно демпферні вставки — елементи, яких немає у чоловічих моделях "броні". Саме вони забезпечують щільне прилягання до тіла військовослужбовиць та виконують функцію захисту.

Зазначається, що Центральне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ проводить таке дослідне носіння вже вдруге, після врахування побажань жінок за результатами першого тестового носіння.

"Після завершення "польового" дослідного носіння, виробники проведуть лабораторні випробування. Бронежилет перевірятимуть в різних кліматичних умовах. За результатами цих випробувань, Міноборони затвердить зразки-еталони, тоді бронежилети вважатимуться прийнятими на забезпечення у ЗСУ", — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ