Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Міноборони виявило 30 тис. американських турнікетів, які пролежали майже рік

Аудит Міністерства оборони виявив на складах Командування медичних сил 30 000 турнікетів, котрі зберігалися майже рік. Частину з них вже видали військовослужбовцям.

Про це повідомило оборонне відомство.

Майже 30 тис. нових турнікетів Sof виробництва США виявили на Житомирщині у сховищі однієї з військових частин підпорядкування Командування медичних сил, заявляє Міноборони.

За даними відомства, турнікети було отримано ще у квітні 2023 року, але лише через шість місяців військова частина видала перші з них захисникам – всього 458 штук.

Про результати аудиту було повідомлено очільника Міноборони Рустема Умєрова. Після проведення перевірки, посадовці почали видавати турнікети, наразі майже третина з них уже у військових.

Також було ініційовано видачу іншого медичного майна: індивідуальні аптечки та рюкзаки для бойових медиків, які у великій кількості тривалий час зберігалися на складах.

«Завдання внутрішнього аудиту Міноборони – не просто виявляти випадки зловживань та реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу. Через ефективніше планування, посилену підзвітність, солідарність на усіх рівнях ухвалення рішень», – зазначив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ