Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Місто чи селище: Яворівська райрада проти зміни статусів

Яворівська районна рада
Яворівська районна рада
1/2
Яворівська райрада виступила проти перетворення міста Яворова на селище, а Краківця та Немирова – на села

Депутати Яворівської районної ради Львівської області скерували звернення до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова щодо недопущення прийняття Закону України ʺПро засади адміністративно-територіального устрою Україниʺ. Про це повідомив сьогодні, 13 лютого, власкор Гал-інфо із посиланням на голову Яворівської районної ради Володимира Сичака.

З його слів, це звернення продиктоване тим, що в депутатів Яворівської районної ради викликає глибоке занепокоєння проєкт Закону України за № 2804 ʺПро засади адміністративно-територіального устрою Україниʺ, яким передбачено значне скорочення селищ і міст в Україні.

ʺУ цьому зверненні в офіційний Київ депутатський корпус Яворівської районної ради  наголосив, що чітко розуміє  необхідність завершення адміністративно-територіальної реформи,  але при цьому  вважаємо, що при зміні статусу населених пунктів слід враховувати історичні та культурні особливості. Не можна сухими цифрами змінити статус міста на селище, а селище на село .

В Яворівському районі у випадку прийняття такого Закону статус міста втрачає історичний центр Яворівщини –  Яворів,  статус селища – прикордонні  Краковець та Немирів, що на думку депутатів райради є неприпустимим.

Тому ми  й попросили Прем’єр-міністра України Оолексія Гончарука, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова відкликати законопроект Про засади адміністративно-територіального устрою Україниʺ та не розглядати його на пленарному засіданні Верховної Ради Україниʺ, – інформує Гал-інфо голова Яворівської районної ради Володимир Сичак.

Нагадаємо, що  законопроєкт №2804 ʺПро засади адміністративно-територіального устрою Україниʺ передбачає, що містом має бути лише той населений пункт, який має 20 тисяч жителів, а селище – відповідно 5 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ