Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міжнародні резерви становили 16,6 млрд доларів США за підсумками вересня 2018 року

За попередніми даними, станом на 1 жовтня 2018 року міжнародні резерви України становили 16 637,6 млн дол. США (в еквіваленті). Скорочення резервів у місячному вимірі становило майже 3,5%. Про це повідомили сьогодні, 5 жовтня, у прес-центрі Національного банку України.

На зміну обсягу міжнародних резервів у вересні впливали:

  • По-перше, операції Уряду. Так, платежі з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у вересні становили 711,2 млн дол. США (в еквіваленті). З них 562,3 млн дол. США становили витрати на обслуговування за облігаціями зовнішньої державної позики та 103,2 млн дол. США – обслуговування та погашення за облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП).

При цьому, за попередній місяць надходження від розміщення ОВДП становили 48,6 млн . США (в еквіваленті).

  • По-друге, інтервенції Національного банку України. У вересні Національний банк продав на міжбанківському валютному ринку 74,2 млн дол. США для згладжування надмірних коливань. З них 34,1 млн дол. США було продано через інтервенції за вибором найкращої ціни та 40,1 млн дол. США через аукціон.

Водночас у минулому місяці Національний банк купив на міжбанківському валютному ринку 127,1 млн . США через інтервенції за вибором найкращої ціни.

  • По-третє, збільшення вартості фінансових інструментів (зміна ринкової вартості, курсу гривні до іноземних валют) у сумі 13,5 млндол. США (в еквіваленті).

Загалом станом на 1 жовтня 2018 року, обсяг міжнародних резервів покриває 2,8 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ