Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Міжнародний день музеїв: куди піти у Львові та області

Щороку 18 травня світ відзначає Міжнародний день музеїв. З цієї нагоди 33 музеї Львова та Львівщини розробили спеціальну програму чотирьох днів, яка стартує сьогодні, 18 травня, і триватиме до 21 травня.

Фото: Depositphotos

Про це пише пресслужба ЛМР. 

«Цьогорічною темою Міжнародного дня музеїв ICOM запропонувала підкреслити роль музеїв у добробуті і сталому розвитку суспільства. Йдеться про те, що музеї можуть сприяти позитивним змінам у суспільстві – подоланні соціальної ізоляції, покращенні психічного здоров’я, сприянні інклюзивності і підтримці кліматичних заходів.

Для України зараз складно говорити про сталий розвиток і добробут в умовах війни. Але ми порадились з музеями і вирішили зробити акцент на важливості відвідування музеїв для емоційного відновлення і збереження психологічної стійкості, для зменшення соціальних бар’єрів і покращення інклюзивності, для поглиблення знань про українську ідентичність, пам’ять і історію, коли наша спадщина знаходиться під загрозою знищення», – розповіла Христина Лебедь, керівниця міського управління туризму.

Музеї підготували для відвідувачів безліч заходів з оригінальними форматами. Наприклад, фотосесія і співи біля озера у Шевченківському гаю, презентація виставки вишивок у Домі Франка, екскурсія з реставраторами Гарнізонного храму з відвіданням реставраційної майстерні, декорування екоторбинки у музеї Івана Труша, розмови про іпотерапію і старовинні карети у Музеї карет.

Зоологічний музей ЛНУ ім. І. Франка, скансен і «Територія терору» пропонують вечірні екскурсії. Батьки можуть обрати майстер-класи і квести для дітей чи всієї сім’ї, наприклад майстер-клас «Археологічна експедиція» від Музею «Древній Звенигород» чи квест районом вулиці Наукової від Музею Міста.

Є активності і у музеях за містом (музей Дзиндри у Брюховичах, музей «Древній Звенигород» у Звенигороді, Жовківський, Ольський, Золочівський, Підгорецький замок), тож можна планувати собі відпочинкові виїзди туди.

Цього року до програми долучились і нові музеї, такі як «Музей у темряві» і Sound History Museum з ретро експонатами аудіо-, відео, та радіотехніки.

Повна програма заходів (та деталі про реєстрацію на кожну з подій) – на сайті офіційної туристичної платформи LVIV.TRAVEL або у Facebook



 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ