Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Міжнародний союз велосипедистів схвалив проведення Tour de Lviv Region

Міжнародний союз велосипедистів вніс до переліку заходів на 2022 рік велоперегони «Tour de Lviv Region». Шосейні змагання для професійних велосипедистів з усього світу на Львівщині відбудуться упродовж 12-15 травня.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

 Одразу після внесення перегонів до основного світового календаря велоподій на змагання зареєструвались команди з Австрії, Нідерландів та Казахстану.  

Заявку на проведення «Tour de Lviv Region» подало управління молоді та спорту Львівської ОДА  у партнерстві з федерацією велоспорту України та Міністерством молоді та спорту. У квітні 2021 року змагання відбувалисьвперше у форматі відкритого всеукраїнського заходу та зібрали учасників з 9 країн. Включення до календаря Union Cycliste Internationale свідчить про офіційне присвоєння велоперегонам статусу міжнародних.

«Під час цьогорічних велоперегонів ми зауважували, що Львівщина вже утвердилась в Україні як один із ключових регіонів у розвитку велоспорту. У нас є добрі дороги, налагоджена якісна комунікація з різними інституціями, допомога яких є вкрай важливою при проведенні шосейних велоперегонів. Тому цілком логічним наступним кроком є вихід на міжнародну арену», - зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як. 

Змагання такого рівня Україна проводила лише двічі - у 2016 та 2017 роках у Києві проходив «Tour of Ukraine».

«Tour de Lviv Region має стати своєрідним Tour de France, тільки в Україні. Ми орієнтуємось на те, аби 2022-й став лише стартом великої історії міжнародних шосейних велоперегонів на Львівщині. Для цього важливо, аби змагання відбулись на найвищому рівні», - розповідає головний спеціаліст управління молоді та спорту Львівської ОДА, координатор змагань Роман Селіверстов.

Зараз управління молоді та спорту розробляє маршрут, яким відбуватимуться перегони. Попередньо заплановано, що, як і цьогоріч, перегони відбуватимуться зі стартом та фінішем у популярних серед мандрівників містечках - курортному Трускавці,  Жовкві, тощо. Це дозволить серед іншого популяризувати Львівщину як туристичний регіон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ