Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

МКІП пропонує, аби в закладах культури використовували методи арттерапії

Пілотний проєкт «Мистецтво допомагати» на початках планують запровадити в 30 закладах культури країни.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Проєкт МКІП націлений на підготовку фахівців з-поміж діячів культури та мистецької освіти, тих, хто сьогодні працює в закладах по всій країні (це не тільки про заклади МКІП), які могли б використовувати методи арттерапії. Пілотний проєкт розрахований попередньо на 30 інституцій", – сказав він.

Міністр зазначив, що Всесвітня організація здоров’я ще з 2019 року почала офіційно тестувати практики арттерапії для покращення стану пацієнтів, зокрема і ментального здоров’я.

"Нам важливо, аби українці відчули, що заклад культури чи мистецької освіти – театр, музей, бібліотека, мистецька школа – це безпечне місце, де завжди можна отримати емоційну підтримку від працівників культурної галузі. Взагалі – культура і мистецтво – це про ті емоції, які змушують нас ставати кращими та знаходити сили для боротьби щодня", – пояснив Ткаченко.

До слова, «Мистецтво допомагати» – проєкт Міністерства культури та інформаційної політики України в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ