Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Мінкульт вилучив Кіркорова зі списку осіб, що загрожують нацбезпеці України

Міністерство культури та інформаційної політики України вилучило російського співака Філіпа Кіркорова зпопереднього переліку осіб, що загрожують національній безпеці України відповідно до нового листа Служби безпеки України з таким проханням.
Філіп Кіркоров

Про це повідомляють у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Так, відповідно до Положення про Міністерство культури та інформаційної політики України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2019 року No 885 (зі змінами), та на підставі звернення Служби безпеки України від 25 червня 2021 року No 5/1/1-7000 визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства культури та інформаційної політики України від 22 червня 2021 р. No 446 «Про оновлення Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернення Служби безпеки України та його оприлюднення на офіційному вебсайті».

Обидва накази, як про включення, так і скасування включення, видані на підставі відповідних листів СБУ. Вони згідно до ст. 15 закону Про кінематографію передбачають безумовність дій МКІП щодо включення чи виключення громадян іноземних держав з переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці. Включаючи чи виключаючи тих чи інших осіб з переліку міністерство здійснює лише адміністративну технічну дію щодо оприлюднення у визначений законодавством спосіб рішення компетентних органів (у даному разі СБУ) щодо кваліфікування дій іноземних громадян, які призводять до їх включення до переліку осіб що становлять загрозу національній безпеці.

При цьому як причини включення, так і причини виключення осіб зі списку СБУ у своїх листах до МКІП не зазначає.

Нагадаємо, як писало раніше Гал-інфо, Міністерство культури та інформаційної політики за поданням Служби безпеки України внесло російського співака Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ