Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

МОК кваліфікував фехтувальницю Харлан на Олімпіаду-2024

Міжнародний олімпійський комітет кваліфікував до участі в Олімпійських іграх українську спортсменку Ольгу Харлан, яку 27 липня дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування.

Про це повідомляє міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, - передає Громадське.

Комітет вказує, що Харлан отримає додаткову квоту на Олімпійські ігри в Парижі 2024 року.

«Будьте впевнені, що МОК і надалі буде повністю солідарним з українськими спортсменами та олімпійською спільнотою України в ці надзвичайно важкі часи», — йдеться у заяві комітету.

Гутцайт наголосив, що також триває робота щодо зняття «чорної картки» для участі Харлан у подальших змаганнях та уникнення подібних ситуацій в інших видах спорту.

Що сталося на чемпіонаті світу з фехтування?

Лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан 27 липня здобула перемогу над атлеткою з росії Анною Смірновою в 1/32 чемпіонату світу з фехтування. Поєдинок завершився з рахунком 15:7 на користь українки.

Опісля українська спортсменка відмовилась тиснути руку росіянці. Харлан висунула вперед зброю, імовірно, запропонувавши «стукнутися» шаблями замість того, щоб тиснути руку Смірновій. Однак росіянка відхилила цей жест та близько 50 хвилин чекала саме на рукостискання.

Харлан отримала дискваліфікацію на ЧС з фехтування: не потисла руку росіянці

Згідно з правилами Міжнародної федерації фехтування, відмова фехтувальника «привітати» суперника до або після поєдинку карається чорною карткою (дискваліфікацією). 

Зрештою українку зняли з участі на чемпіонаті світу. Джерело «Суспільне Спорт» повідомило, що у протоколі змагань навпроти Харлан зазначено «виключено». Це передбачає дискваліфікацію зі змагань та відсторонення на 60 днів від усіх подальших стартів.

Українська тенісна спільнота підтримала Ольгу Харлан

Після дискваліфікації фехтувальниці міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів, що Україна заздалегідь попередила Міжнародну федерацію з фехтування, що українські спортсмени не тиснутимуть руку російським атлетам під нейтральним прапором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ